De drijvende kracht achter Van Acker Advies

Ik ben in 1957 geboren en opgegroeid op een boerderij in Zeeuws-Vlaanderen, samen met mijn twee broers en vier zussen.

Als kind al droomde ik er van om dingen te creëren, om iets te laten ontstaan wat er nog niet is: ik wilde graag tuin- of landschapsarchitect worden. Gefascineerd door de techniek op en rond de boerderij besloot ik een HTS opleiding te volgen en bij Philips in Eindhoven aan de slag te gaan met het ontwikkelen van machines. In de 26 jaar bij Philips heeft het leidinggeven mij inzicht en ervaring gegeven in ontwikkelprocessen bij mensen. Het internationaal zaken doen heeft een bijdrage geleverd aan mijn vermogen me in te leven in andere (bedrijfs)culturen.

Naast de invloed van het werk werd mijn levenslandschap gevormd door mijn privé leven. Ik ben vader van een zoon en een dochter die ik graag wil meegeven dat je sturing aan je leven kunt geven door zelfbewust en positief in het leven te staan. Na 23 jaar huwelijk heb ik het besluit genomen om te scheiden van de moeder van mijn kinderen. Een moeilijke stap met pijnlijke gevolgen; maar ook een nieuwe kans om mezelf te kunnen zijn en om een nieuwe vorm en inhoud aan mijn leven te geven. Daarna heb ik bijna 10 jaar een liefdevolle en intense relatie gehad met een fantastische vrouw die in 2013 aan kanker is gestorven.

In 2009 heb ik besloten om mijn eigen bedrijf te starten en me te richten op die dingen die er voor mij echt toe doen: authentiek en effectief bijdragen aan de ontwikkeling van mensen en organisaties. Dat doe ik door mijn kennis en (levens)ervaring middels training, coaching en begeleiding ter beschikking te stellen aan anderen.

Zo lever ik mijn bijdrage aan een betere, mooiere, liefdevollere wereld.

Ik richt me hierbij op mensen die de ambitie hebben om de kwaliteit van hun leven een boost te geven en daardoor een gelukkiger mens te worden. Dat kan zijn op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, werk of relaties. De wil om te groeien is hierin belangrijk, want echte groei betekent dat je met jezelf aan de slag gaat om nieuwe, verruimende inzichten te ontwikkelen en oude, belemmerende overtuigingen te vervangen.

Als je ervoor kiest om met mij aan de slag te gaan, kies je voor een persoonlijke, doelgerichte aanpak. Oprecht, inspirerend waar het kan en confronterend waar het nodig is. Je kiest voor maatwerk. Je kiest ervoor om uit je vertrouwde patronen te stappen en om jouw levenslandschap een nieuwe vorm te geven. En je zult ervaren dat humor je hierbij helpt.