Inzicht in familiebanden en structuren

Familieopstellingen geven inzicht in familiebanden en structuren.

Het opgroeien en leven binnen het gezin heeft een diepgaande invloed op onze persoonlijke ontwikkeling en op de wijze waarop we als individu in het leven staan.
Binnen ons gezin doen we onze eerste ervaringen op in geborgenheid, liefde en vertrouwen. De ouders zijn voorbeelden voor de kinderen en kinderen zijn op hun beurt loyaal naar de ouders. Waar zij disbalans of onvermogen voelen doen zij onbewust hun best om de balans en harmonie te herstellen, vanuit een blinde, kinderlijke liefde.
De patronen die je als kind hierdoor onbewust hebt ontwikkeld, blijven we herhalen.
Herken je bijvoorbeeld dat je regelmatig twijfelt, je onzeker voelt of vaker het idee hebt dat je leven een andere wending neemt dan jij had beoogd?
Voel je je vaker machteloos of gefrustreerd, of heb je het idee dat je niet weet wat je plek is in je leven?
Heel begrijpelijk omdat we vaak onbewust de patronen herhalen die we hebben meegekregen vanuit onze jeugd.
Omdat je je dit niet bewust bent, blijf je patronen herhalen terwijl je het wel anders wil!

Opstellingswerk kan je hierbij helpen.
Een familieopstelling geeft je inzicht in de ontwikkelde patronen en het effect daarvan in jouw huidige leven. Deze inzichten leiden tot het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Het ruimtelijk opstellen gebeurt met een groep mensen. Er is 1 thema inbrenger en voor de hoofdrolspelers in dit vraagstuk worden representanten gekozen uit de overige aanwezigen. Ook voor deze representanten biedt een opstelling inzichten, vaak ook in thema’s in hun eigen leven.

Opstellen kan ook als “tafelopstelling”, dan worden poppetjes of aanwezige voorwerpen gebruikt om het innerlijk beeld van de vraagsteller weer te geven. Hierbij zijn geen andere representanten aanwezig; dit voelt voor sommige mensen “veiliger”.

Benieuwd wat ik hierin voor jou kan betekenen? Informeer voor een vrijblijvend gesprek

Introductiefilmpje